Az Önök jelentési rendszereire is jellemző, hogy…

Időigényes?

Úgy érzi, hogy Ön vagy kollégái túl sok időt töltenek Excel alapú jelentések készítésével, frissítésével?

Bonyolult?

Kezd átláthatatlanul bonyolult lenni a táblázatok rendszere, amit egy-egy jelentési időszakban frissíteni, használni kell?

Utómunkaigényes?

A rendszeresen bekért adatok különböző forrásból, eltérő formátumban érkeznek, majd a munkatársak órákat, napokat töltenek azzal, hogy az adatokat a vezetők részéről elvárt formába rendezzék?

Lehetne hatékonyabb?

Önökben is felmerült már, hogy lehetne javítani a folyamataikon, de az újabb és újabb határidős feladatok miatt sosem jutott rá idő?

Nem professzionális?

Vezetőként érezte úgy, hogy az Ön által rendszeresen igényelt információk csak lassan és/vagy nem az elvárt tartalommal és formában kapta?

Igen

Amennyiben a fentiek közül bármelyikre IGEN a válasza…

érdemes elgondolkodnia azon, hogy jelentéskészítési folyamataikat újragondolják. Az információáramlás útjának, az adatok tárolásának és az adatfeldolgozás módjának áttekintésével azonosíthatók a kritikus pontok, ezek megfelelő átalakításával a folyamat hatékonysága és az elkészült jelentések minősége jelentősen javul.

Megoldásaink

Építés

Komplex Excel alapú modellek és jelentési rendszerek felépítése a vezető igényeinek megfelelően

Standardizálás

Meglévő jelentési rendszerek esetében a használt táblák standardizálása, alkalmassá téve azokat az összekapcsolásra és automatizálásra

Információáramlás

Munkatársak és osztályok közötti információáramlás standardizálása a folyamatok gyorsítása, követhetősége és automatizálhatósága érdekében

Rendszer

Adatok, fájlok tárolási rendszerének újragondolása a követhetőség és biztonság szem előtt tartásával

Automatizálás

Jelentéskészítés automatizálása

Előnyök

Miért érdemes újragondolnia a jelentéskészítési folyamatait?

  • A rendszeresen használt Excel táblák felépítésének, az adatok áramlásának illetve tárolásának standardizálásával önmagában gyorsítható a munka, de legfőbb erénye, hogy ideális kiindulási pontja egy automatizált rendszernek. A korábban órákig, napokig tartó feladat időigénye így töredékére csökkenthető.
  • A rendszer jól áttekinthetővé válik, ami a keresési idő csökkenése mellett megkönnyíti a helyettesítést és az új kollégák betanulását.
  • Eltűnnek az emberi figyelmetlenségből adódó hibák.
  • A munkatársaknak több idejük jut kreatív, értékteremtő munkára, mert a gépies feladatokat a gép fogja elvégezni.

Miért engem válasszon?

Riport-tapasztalat

Nemzetközi tanácsadócégnél és multinacionális nagyvállalatoknál szerzett sok éves tapasztalattal rendelkezem modellek és riportok felépítésében, készítésében és fejlesztésében.

Riport-hatékonyság

Számos kisebb-nagyobb cég jelentési rendszerét ismertem meg, láttam a különbséget hatékony és kevésbé hatékony rendszerek között, és tapasztaltam, hogy mekkora hatékonyságjavulást lehet elérni egy rosszul felépített jelentési rendszer újragondolásával.

Riportok-igények

Készítője, valamint vezetőként felhasználója is voltam sokféle riportnak, feleltem folyamatokért, ezért ismerem a munkatársak és vezetők igényeit

Példák korábbi megoldásainkból